Българското служебно правителство няма да преговаря за нов краткосрочен, средносрочен или

...
Българското служебно правителство няма да преговаря за нов краткосрочен, средносрочен или
Коментари Харесай

РИА Новости: България няма да води преговори с Газпром за нов договор

Българското служебно правителство няма да договаря за нов кратковременен, средносрочен или дълготраен договор с " Газпром износ ", а разговорът ще се води единствено за осъществяването на съществуващия контракт. Това заяви РИА " Новости ".

Агенцията се базира на прессъобщение от българското държавно управление за диалозите сред българския заместител министър-председател по икономическата политика Христо Алексиев и ръководителя на дирекция " Енергетика " на Европейската комисия Дите Юл-Йоргенсен.

" Смятаме, че сходно решение не бива да се взема от служебното държавно управление. Само постоянен кабинет и парламент могат да поемат подобен нов, предстоящ ангажимент ", се споделя в изказването на държавната пресслужба в София.

От него излиза наяве, че служебното правителство първо ще разгласи интернационален търг за дълготрайни доставки на полутечен природен газ, а новото държавно управление ще вземе решение за възможен контракт.

Наскоро България реши да възобнови договарянията за доставките на съветски газ, откакто през април отказа да заплаща за горивото по скица, препоръчана от публична Москва, която включваше откриване на сметка в рубли в " Газпромбанк ".

В отговор бяха спрени газовите доставки за България.

Руският дипломат в София Елеонора Митрофанова удостовери пред " РИА Новости ", че договорът работи до края на годината.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР